T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞIRNAK / IDİL - İdil Rehberlik ve Araştırma Merkezi

NİSAN AYI E-BÜLTENİMİZ YAYINLANMIŞTIR

2024 Nisan ayına ait 27 ve 28 sayılı E-Bültenlerimiz yayınlanmıştır. Rehberlik hizmetleri alanında Rehberlik Hüzmetleri Bölümümüzün Amaçları, Özel Eğitim hizmetleri alanında Dil Ve Konuşma Bozukluğu  hakkında hazırlanmıştır. Aşağıda bağlantılar ve dosyalar bölümünden ilgili içeriklere erişim sağlanabilecektir.

Rehberlik Hizmetleri Bölümümüzün Amaçları

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri; bireysel, eğitsel, sosyal ve mesleki anlamda öğrenci ve veliye yapılan profesyonel yardım ve destek faaliyetleridir. Bu amaçlar doğrultusunda, kurumumuzun etkin bir birimi olan “Rehberlik Hizmetleri Bölümü” çalışmalarını demokratik ve insancıl bir anlayışla danışmanlık ilkelerini gözeterek vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.

 

Dil ve konuşma Bozukluğu 

 

Dil ve konuşma bozuklukları, kişinin konuşulanları anlama ve kendini ifade etme becerilerinden birinde ya da her ikisinde görülen sorunları ifade eder. Dil ve konuşma günlük hayatta sık karıştırılan iki farklı kavramdır. Dil ve konuşmayla ilgili bozukluklar da birbirinden farklıdır. Bir kişinin diğer kişileri anlamakta ve düşüncelerini anlaşılır, yapıca düzgün kurulmuş cümlelerle paylaşmakta zorluk yaşaması dil bozukluğuna işaret etmektedir.

 

Bülten 27: Rehberlik Hizmetleri Bölümümüzün Amaçları için TIKLAYINIZ.

Bülten 28: Dil ve konuşma Bozukluğu için TIKLAYINIZ.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.04.2024 - Güncelleme: 30.04.2024 14:38 - Görüntülenme: 34
  Beğen | 0  kişi beğendi