Etiket Sonuçları: ÖZEL EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan dawn sendromu hakkında ayrıntılı bilgi içeren bülten yayınlandı.

Nis

2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ

Sınav Tedbiri İçin Son Tarih: 29 Mart 2024

Sınav Tedbiri İçin Başvurular: Öğrenci bilgileri okul müdürlükleri tarafından İdil Rehberlik ve Araştırma Merkezi‘ne üst yazı ile gönderilecektir.

Mrt

Bilim ve Sanat Merkezleri'nin öğretmen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hazırlanan "2024 Yılı Bilim ve Sanat Merkezleri'ne Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu" ve Bilim ve Sanat Merkezleri'nin branş bazlı öğretmen ihtiyaç listesi yayımlandı.

Mrt

FARKINDA OL ENGEL OL projemiz başladı ve öğretmenlerimiz projenin ilk gününde çarşı esnafı ile bir araya geldi.

Mrt

2023-2024 eğitim öğretim yılı dönem sonu toplantımız kurum toplantı odasında gerçekleşti.

2024 Ocak ayına ait 21 ve 22 sayılı E-Bültenlerimiz yayınlanmıştır. Rehberlik hizmetleri alanında Sosyal Medyanın Bireysel Ve Toplumsal Etkileri, Özel Eğitim hizmetleri alanında Özel Bireylerde Problemli Davranışlar Ve Davranışları Değiştirme Yöntemleri hakkında hazırlanmıştır. Aşağıda bağlantılar ve dosyalar bölümünden ilgili içeriklere erişim sağlanabilecektir.

Toplantı ve gerçekleştirilen sohbette öğretmenlerimize İlçe Mİlli Eğitim Müdürümüz teşekkür edip teker teker söz vererek istek ve temennilerini dinledi.

Haftasında değil, her gün engellerin kaldırıldığı ve farkındalığın arttığı bir dünya temenni ediyoruz.

Sayın FATİH PAÇA ile beraberindeki milli eğitim müdürleri kurumumuzu ziyaret etmişlerdir.

2023 yılı İl İçi İsteğe Bağlı Bilim ve Sanat Merkezleri Arasında Yer Değiştirme İşlemleri Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği çerçevesinde yapılacaktır.

06.11.2023 Tarihinde başlatılan özel eğitim ve uygulamaları seminerleri ilçemizdeki bütün okullar gezilerek son buldu.

Özel Eğitim Ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, Özel Eğitim Meslek Okulu Akademik Öğretim Programları (Görmeyen / Az Gören Öğrenciler İçin) hazırlandı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü için ilçemizde düzenlenecek olan etkinlikler öncesi bütün okul ve kademelerde resim yarışması başlatıyoruz.

Milli eğitim bakanlığı özel eğitim ve rehberlik hizmetleri genel müdürlüğü tarafından özel eğitime ihtiyaç duyan bireyler için materyal kataloğu yayınladı.

Kurumumuz özel eğitim öğretmenleri merkez ve köy okullarında özel eğitim uygulamakları seminerlerine 06.11.2023 tarihi itibari ile başladı

Ağu

2023 Ağustos ayına ait 11 ve 11 sayılı E-Bültenlerimiz yayınlanmıştır. Rehberlik hizmetleri alanında Erteleme-Zaman Hırsızı (Yönetimi) konusunda, Özel Eğitim hizmetleri alanında Braille Alfabesi Hakkında Bilgi konusunda çalışma yürütülmüştür. Aşağıda bağlantılar ve dosyalar bölümünden ilgili içeriklere erişim sağlanabilecektir.

Tem

2023 Temmuz ayına ait 9 ve 10 sayılı E-Bültenlerimiz yayınlanmıştır. Rehberlik hizmetleri alanında Kariyer ve Meslek Seçimi konusunda, Özel Eğitim hizmetleri alanında Özel Eğitim Anaokulu konusunda çalışma yürütülmüştür. aşağıda bağlantılar ve dosyalar bölümünden ilgili içeriklere erişim sağlanabilecektir.

"Engelliler Haftası, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel haftadır. "

BÜLTEN SAYI 6 - ZORBALIK

Zorbalık, okullarda yaşanan oldukça yaygın bir şiddet türüdür ve güçlü olan bireyin kendi kazanç ve memnuniyet için kendisine karşı koyamayacak kadar güçsüz olana tekrarlayan ve acı veren nitelikte fiziksel, psikolojik, sosyal veya sözel saldırılarda bulunmasıdır. Bir başka deyişle, kendilerinden yaşça daha küçük ya da fiziksel olarak daha güçsüz olan öğrencilerin yaşça büyük ya da güçlü olan öğrenciler tarafından hırpalanması ya da küçük düşürülmesi anlamına gelen zorbalık, anaokulundan liseye hatta üniversiteye kadar birçok alanda büyük ölçüde sorun teşkil etmektedir.

BÜLTEN SAYI 7 - ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN TOPLUMSALUYUM BECERİLERİ

Toplumsal uyum becerileri, kişinin bağımsız bir şekilde toplumla bir arada yaşamasını sağlayacak becerileri yerine getirebilmesidir. Hem normal gelişim gösteren birey hem de özel gereksinimi olan birey ev içinde ve dışında bağımsız yaşam becerilerini yerine getirmeye başladıktan sonra toplum içinde var olduğunu gösterme çabası içine girer. Ancak özel gereksinimli bireyler toplumsal uyum becerilerini yerine getirirken yetersizlik durumları ve düzeylerine göre çeşitli sorunlarla karşılaşabilirler.

Nis

Genel Müdürlüğümüz, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremin yaşandığı ilk günden itibaren, öğrencilerimizin eğitimlerine ve günlük yaşayışlarına uyumunu sağlamak amacıyla görev alanına uygun birçok çalışma yürütüyor.

Mrt

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde 4 Haziran 2023'te yapılacağını bildirdi. 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonunda Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu, "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.