MAYIS AYI E-BÜLTENİMİZ YAYINLANMIŞTIR.

BÜLTEN SAYI 6 - ZORBALIK

Zorbalık, okullarda yaşanan oldukça yaygın bir şiddet türüdür ve güçlü olan bireyin kendi kazanç ve memnuniyet için kendisine karşı koyamayacak kadar güçsüz olana tekrarlayan ve acı veren nitelikte fiziksel, psikolojik, sosyal veya sözel saldırılarda bulunmasıdır. Bir başka deyişle, kendilerinden yaşça daha küçük ya da fiziksel olarak daha güçsüz olan öğrencilerin yaşça büyük ya da güçlü olan öğrenciler tarafından hırpalanması ya da küçük düşürülmesi anlamına gelen zorbalık, anaokulundan liseye hatta üniversiteye kadar birçok alanda büyük ölçüde sorun teşkil etmektedir.

BÜLTEN SAYI 7 - ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN TOPLUMSALUYUM BECERİLERİ

Toplumsal uyum becerileri, kişinin bağımsız bir şekilde toplumla bir arada yaşamasını sağlayacak becerileri yerine getirebilmesidir. Hem normal gelişim gösteren birey hem de özel gereksinimi olan birey ev içinde ve dışında bağımsız yaşam becerilerini yerine getirmeye başladıktan sonra toplum içinde var olduğunu gösterme çabası içine girer. Ancak özel gereksinimli bireyler toplumsal uyum becerilerini yerine getirirken yetersizlik durumları ve düzeylerine göre çeşitli sorunlarla karşılaşabilirler.

ZORBALIK E-BÜLTENİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN TOPLUMSALUYUM BECERİLERİ E-BÜLTENİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Yayın: 11.05.2023 - Güncelleme: 30.04.2024 15:38 - Görüntülenme: 98