Eyl

Özel Eğitim Ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından Zorlayıcı Yaşam Olayları Sonrası Veli Psikoeğitim Programı Yayınlandı

Program İçin TIKLAYINIZ

Eyl

İlçemiz okullarına özel eğitim hizmetleri bölümü öğretmenleri tarafından özel eğitim uygulamaları hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.Bu kapsamda okul idarecileri ve Rehberlik servisi ile bilgi alışverişi yapılmıştır.

Eyl

Şube Müdürümüz Ahmet AK ve Kurum Müdürümüz Selman KARAASLAN'ın katılımıyla ilçimizde görev yapan Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlar ile 2023-2024 sene başı RPDH toplantısı gerçekleştirildi.

Eyl

İlçemize yeni atanan Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlere Oryantasyon çalışması kapsamında okul rehberlik hizmetleri iş ve işlemleri hakkında eğitim verildi.

Eyl

2023-2024 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için etkinlikler.

Tem

27 temmuz 8 ağustos tarihleri arasında devam edecek olan YKS tercih işlemleri boyunca İdil RAM olarak tercih verecek olan tüm öğrenci ve vatandaşlarımızın yanında olacağız.

Tem

Millî Eğitim Bakanlığınca, 19 Temmuz'a kadar sürecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sürecinde, 20 bin 608 rehber öğretmen/psikolojik danışman, öğrenci ve veliler için 81 il ve ilçelerde açılan tercih danışmanlığı birimlerinde görev yapacak.

İlçemizde LGS adaylarına tercih işlemleri döneminde okullarda 12 rehber öğretmen/psikolojik danışman ile kurumumuzda 5 rehber öğretmen/psikolojik danışman "TERCİH DANIŞMANLIĞI" hizmeti verecek. Kurumda oluşturduğumuz birim ile okulunda rehberlik öğretmeni olmayan öğrenciler yüz yüze yada uzaktan hizmet alabileceklerdir.

Haz

Millî Eğitim Bakanlığınca, 2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı. Buna göre Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek.

Haz

4 Haziran tarihinde pazar günü ülkemizde gerçekleştirilecek Liselere Giriş Sınavı için öğrenci ve velilerimiz için hazırlanmış olan LGS Öncesi So Taktikler broşürü yayınlanmıştır.

May

Millî Eğitim Bakanlığınca 30 bini deprem bölgesine olmak üzere bu yıl 100 bin kontenjan ayrılan bursluluk sınavı için başvurular başladı.