T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞIRNAK / IDİL - İdil Rehberlik ve Araştırma Merkezi

EKİM AYI E-BÜLTENİMİZ YAYINLANMIŞTIR.

2023 Ekim ayına ait 15 ve 16 sayılı E-Bültenlerimiz yayınlanmıştır. Rehberlik hizmetleri alanında Rehberlik Hizmetlerini Yürütme (Psikolojik Danışmanı Olmayan Okullar İçin) konusunda, Özel Eğitim hizmetleri alanında Ortopedik Engelli Bireler hakkında hazırlanmıştır. Aşağıda bağlantılar ve dosyalar bölümünden ilgili içeriklere erişim sağlanabilecektir.

OKUL REHBERLİK HİZMETLERİNİ YÜRÜTME

Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanı olmayan okullarda rehberlik iş ve işlemlerini yürütmek için gerekli bilgilerin yer aldığı bültenimizi hizmetinize sunuyoruz. Faydalı olmasını diliyoruz. 

ORTOPEDİK ENGELLİ BİREYLER

Doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrası dönemde herhangi bir nedene bağlı olarak iskelet (kemik), kas ve sinir sistemindeki bozukluklar sonucu, bedensel yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybeden, toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük yaşamdaki gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan, bu nedenlerle korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişiye ortopedik engelli; bu duruma yol açan durumlara ise ortopedik engel denir.

 

Bülten 15: Okul Rehberlik Hizmetlerini Yürütme Bültenine Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ.

Bülten 16: Ortopedik Engelli Bireyler Bültenine Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.10.2023 - Güncelleme: 30.04.2024 15:06 - Görüntülenme: 173
  Beğen | 0  kişi beğendi