T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞIRNAK / IDİL - İdil Rehberlik ve Araştırma Merkezi

ŞUBAT AYI E-BÜLTENİMİZ YAYINLANMIŞTIR.

2024 Şubat ayına ait 23 ve 24 sayılı E-Bültenlerimiz yayınlanmıştır. Rehberlik hizmetleri alanında Ebeveyn Tutumları, Özel Eğitim hizmetleri alanında RAM’a Öğrenci Yünlendirme Süreci Bilgilendirme hakkında hazırlanmıştır. Aşağıda bağlantılar ve dosyalar bölümünden ilgili içeriklere erişim sağlanabilecektir.

Ebeveyn Tutumları

Doğduğu günden başlayarak çocuğun kişiliği önce ailesi, sonra okul ve yaşadığı çevredeki insanlar tarafından şekillendirilmektedir. Kişiliğin temelleri ilk 5-6 yılda aile ocağında atılmaktadır. Bu nedenle, çocuğun kişiliğinin gelişmesinde birinci derecedeki sorumluluğu anne baba yüklenmektedir.

 

RAM’a Öğrenci Yünlendirme Süreci Bilgilendirme

Yaşıtlarından anlamlı derecede farklılık gösteren öğrenciyi öğretmen bir süre gözlemler. Okul rehber öğretmeni, sınıf öğretmeni, okul idaresi ve veli ile durumun değerlendirilmesi yapılır. Öğrencinin eğitiminde müfredat uygulanırken çeşitli uyarlamalar yapılır ve öğrencinin durumu takip edilir. Alınan sınıf içi tedbirlerin ardından öğrenci gözlemlenmeye devam eder. Gözlem sonuçları ve öğrenci hakkında veliye bilgi verilir. RAM yönlendirmesi fikri veliyle paylaşılır. Velinin onay vermesi halinde Eğitsel Değerlendirme İsteği Formu doldurulur.

 

Bülten 23: Ebeveyn Tutumlar için TIKLAYINIZ.

Bülten 24: RAM’a Öğrenci Yünlendirme Süreci Bilgilendirme için TIKLAYINIZ.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.03.2024 - Güncelleme: 30.04.2024 15:01 - Görüntülenme: 137
  Beğen | 3  kişi beğendi