T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞIRNAK / IDİL - İdil Rehberlik ve Araştırma Merkezi

AĞUSTOS AYI E-BÜLTENİMİZ YAYINLANMIŞTIR.

2023 Ağustos ayına ait 11 ve 11 sayılı E-Bültenlerimiz yayınlanmıştır. Rehberlik hizmetleri alanında Erteleme-Zaman Hırsızı (Yönetimi) konusunda, Özel Eğitim hizmetleri alanında Braille Alfabesi Hakkında Bilgi konusunda çalışma yürütülmüştür. Aşağıda bağlantılar ve dosyalar bölümünden ilgili içeriklere erişim sağlanabilecektir.

ERTELEME DAVRANIŞI

Hemen herkesin yaşamın bir çok alanında yapması gereken işleri, yerine getirmesi gereken görev ve sorumlulukları vardır. Ancak farklı nedenlerden dolayı, yerine getirilmesi gereken işlerin ya da sorumlulukların ertelendiği, son anlara bırakıldığı sıklıkla gözlenen ve yaşanan bir olgudur. Bu davranıştan rahatsız olan kişiler, bir daha asla işlerini ertelemeyecekleri konusunda kendilerine söz verseler bile, tekrar tekrar kendilerini aynı erteleme döngüsü içinde bulurlar. Kısacası erteleme milyonlarca insanı etkileyen bir sorundur.

 

BRAİLLE ALFABESİ NEDİR?

Braille alfabesi veya Körler alfabesi; 1821 yılında Louis Braille tarafından geliştirilmiş görme engelli insanların okuyup yazması için kullanılan bir alfabe yöntemidir. İki kolon taşıyan dikdörtgen düzen üzerine dizilmiş altı kabartılmış noktadan oluşur. Her iki kolonda üçer nokta bulunur. Noktalardan her biri altmış dört farklı kombinasyondan birini oluşturması için farklı şekillerde dizilir.

 

 

Bülten 11: Erteleme - Zaman Hırsızı Bültenine Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ.

Bülten 12: Braille Alfabesi Hakkında Bilgi Bültenine Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.08.2023 - Güncelleme: 30.04.2024 15:06 - Görüntülenme: 151
  Beğen | 1  kişi beğendi