T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞIRNAK / IDİL - İdil Rehberlik ve Araştırma Merkezi

TEMMUZ AYI E-BÜLTENİMİZ YAYINLANMIŞTIR.

2023 Temmuz ayına ait 9 ve 10 sayılı E-Bültenlerimiz yayınlanmıştır. Rehberlik hizmetleri alanında Kariyer ve Meslek Seçimi konusunda, Özel Eğitim hizmetleri alanında Özel Eğitim Anaokulu konusunda çalışma yürütülmüştür. aşağıda bağlantılar ve dosyalar bölümünden ilgili içeriklere erişim sağlanabilecektir. 

MESLEK SEÇİMİ

Meslek seçimi, bir kimsenin, çeşitli meslekler arasından en iyi yapabileceğini düşündüğü faaliyetleri  içeren ve kendisine en üst düzeyde doyum sağlayacağına inandığı bir mesleğe yönelmesidir. Çağdaş bir toplumda kişinin en önemli gelişim görevlerinden biri mesleğini seçmesidir. Bu seçimi yaparken

önemli olan, bir kişinin sahip olduğu özellikleri en iyi kullanabileceği ve beklentilerini en iyi biçimde karşılayacak olan mesleği seçebilmesidir. Çünkü meslek kimlerle etkileşimde bulunacağımızı, ne giyip ne giymeyeceğimizi, evliliğimizi ve bunun gibi birçok şeyimizi etkileyecektir. Meslek seçmek, hayat biçimini seçmek demektir. Bu nedenle doğru ve gerçekçi seçim yapılması önemlidir.

 

ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU NEDİR?

Millî Eğitim Temel Kanunu'nun 19. maddesine göre okul öncesi eğitim isteğe bağlı örgün eğitim kurumları içinde yer alır. Bu kurumların açılması ile ilgili ilkeler bu Yasanın 21. maddesinde yer

almaktadır. İlköğretim ve Eğitim Kanunu'nun 13. Maddesinde "Okul öncesi kurumlarında zorunlu mecburi öğrenim çağına gelmemiş olan çocuklar eğitilir." ifadesi yer almaktadır.

 

MESLEK GELİŞİMİ VE KARİYER GELİŞİMİ BÜLTENİNE ERİŞMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

 

 ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU NEDİR? BÜLTENİNE ERİŞMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.07.2023 - Güncelleme: 30.04.2024 15:08 - Görüntülenme: 176
  Beğen | 2  kişi beğendi