Etiket Sonuçları: REHBERLİK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan dawn sendromu hakkında ayrıntılı bilgi içeren bülten yayınlandı.

Nis

Sınav Tedbiri İçin Son Tarih: 29 Mart 2024

Sınav Tedbiri İçin Başvurular: Öğrenci bilgileri okul müdürlükleri tarafından İdil Rehberlik ve Araştırma Merkezi‘ne üst yazı ile gönderilecektir.

Mrt

Bilim ve Sanat Merkezleri'nin öğretmen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hazırlanan "2024 Yılı Bilim ve Sanat Merkezleri'ne Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu" ve Bilim ve Sanat Merkezleri'nin branş bazlı öğretmen ihtiyaç listesi yayımlandı.

Mrt

FARKINDA OL ENGEL OL projemiz başladı ve öğretmenlerimiz projenin ilk gününde çarşı esnafı ile bir araya geldi.

Mrt

2024 Ocak ayına ait 21 ve 22 sayılı E-Bültenlerimiz yayınlanmıştır. Rehberlik hizmetleri alanında Sosyal Medyanın Bireysel Ve Toplumsal Etkileri, Özel Eğitim hizmetleri alanında Özel Bireylerde Problemli Davranışlar Ve Davranışları Değiştirme Yöntemleri hakkında hazırlanmıştır. Aşağıda bağlantılar ve dosyalar bölümünden ilgili içeriklere erişim sağlanabilecektir.

Toplantı ve gerçekleştirilen sohbette öğretmenlerimize İlçe Mİlli Eğitim Müdürümüz teşekkür edip teker teker söz vererek istek ve temennilerini dinledi.

Sayın FATİH PAÇA ile beraberindeki milli eğitim müdürleri kurumumuzu ziyaret etmişlerdir.

Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden yayımlandı. Aşağıdaki linkten sınav ile ilgili bilgilere ve kılavuza ulaşabilirsiniz.

13-14 Aralık 2023 tarihleri arasında Rehberlik ve Araştırma Merkezleri'nde görev yapan müdürlerin tamamı ile Erzurum Hizmet içi Eğitim Enstitüsü'nde "Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde Sunulan Hizmetlerin Değerlendirilmesi Çalıştayı" gerçekleştirildi.

06.11.2023 Tarihinde başlatılan özel eğitim ve uygulamaları seminerleri ilçemizdeki bütün okullar gezilerek son buldu.

Kurumumuz özel eğitim öğretmenleri merkez ve köy okullarında özel eğitim uygulamakları seminerlerine 06.11.2023 tarihi itibari ile başladı

İlçemize yeni atanan Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlere Oryantasyon çalışması kapsamında okul rehberlik hizmetleri iş ve işlemleri hakkında eğitim verildi.

Ağu

2023 Ağustos ayına ait 11 ve 11 sayılı E-Bültenlerimiz yayınlanmıştır. Rehberlik hizmetleri alanında Erteleme-Zaman Hırsızı (Yönetimi) konusunda, Özel Eğitim hizmetleri alanında Braille Alfabesi Hakkında Bilgi konusunda çalışma yürütülmüştür. Aşağıda bağlantılar ve dosyalar bölümünden ilgili içeriklere erişim sağlanabilecektir.

Tem

27 temmuz 8 ağustos tarihleri arasında devam edecek olan YKS tercih işlemleri boyunca İdil RAM olarak tercih verecek olan tüm öğrenci ve vatandaşlarımızın yanında olacağız.

Tem

2023 Temmuz ayına ait 9 ve 10 sayılı E-Bültenlerimiz yayınlanmıştır. Rehberlik hizmetleri alanında Kariyer ve Meslek Seçimi konusunda, Özel Eğitim hizmetleri alanında Özel Eğitim Anaokulu konusunda çalışma yürütülmüştür. aşağıda bağlantılar ve dosyalar bölümünden ilgili içeriklere erişim sağlanabilecektir.

Tem

Millî Eğitim Bakanlığınca, 19 Temmuz'a kadar sürecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sürecinde, 20 bin 608 rehber öğretmen/psikolojik danışman, öğrenci ve veliler için 81 il ve ilçelerde açılan tercih danışmanlığı birimlerinde görev yapacak.

İlçemizde LGS adaylarına tercih işlemleri döneminde okullarda 12 rehber öğretmen/psikolojik danışman ile kurumumuzda 5 rehber öğretmen/psikolojik danışman "TERCİH DANIŞMANLIĞI" hizmeti verecek. Kurumda oluşturduğumuz birim ile okulunda rehberlik öğretmeni olmayan öğrenciler yüz yüze yada uzaktan hizmet alabileceklerdir.

Haz

4 Haziran tarihinde pazar günü ülkemizde gerçekleştirilecek Liselere Giriş Sınavı için öğrenci ve velilerimiz için hazırlanmış olan LGS Öncesi So Taktikler broşürü yayınlanmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığınca 30 bini deprem bölgesine olmak üzere bu yıl 100 bin kontenjan ayrılan bursluluk sınavı için başvurular başladı.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığı, 8 ve 12. sınıflarda öğrenim görmekte olan ve depremden etkilenen öğrencilere LGS ve YKS sürecinde destek olmaya devam ediyor. Bu amaçla, öğrencilerin LGS ve YKS'ye ilişkin kariyer uyumu ve olgunluğuna yönelik rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri uygulama esaslarına bağlı olarak çalışma takvimi başlatıldı.

POZİTİF EBEVEYNLİK

Pozitif ebeveynlik aile içinde sevgi ve şefkate dayalı olumlu ilişkileri teşvik eder; anne ve babaların çocuklarına olumlu bir rehberlik sunmasını hedefler. Pozitif ebeveynlik ile büyüyen çocukların okul başarısı daha yüksek, arkadaş edinmeleri daha kolay ve kendileriyle ilgili düşünceleri de daha olumlu olur.

DİSİPLİN NEDİR?

Dspln, lşkdek tüm kşler eşt olarak bağlayan, herkes çn açık ve net olan kurallar olarak tanımlanmaktadır. Dğer br deyşle dspln, stenen ve düzenl olan davranışların kazandırılmasını amaçlayan br yetştrme anlayışıdır.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), depremden etkilenen öğrenciler başta olmak üzere özellikle LGS ve YKS'ye hazırlanan öğrencilerin sınıf rehberlik programlarını ve kariyer gelişimlerini desteklemek için psikoeğitim programları ve Kariyer Psikolojik Danışmanlığı El Kitabı yayımlandı.

Mrt

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde 4 Haziran 2023'te yapılacağını bildirdi. 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonunda Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu, "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.